Home » Blogs » Waarom een ijzersterke candidate journey zo belangrijk is

Waarom een ijzersterke candidate journey zo belangrijk is

Door

Eerder hebben we je verteld over recruitment marketing en hoe belangrijk het is om altijd met je werkgeversmerk aanwezig te zijn op de kanalen van je potentiële kandidaten. Maar waar zijn zij eigenlijk? En door welke fases gaan ze allemaal? Door de candidate journey goed in beeld te hebben, weet jij waar jouw topkandidaten aanwezig zijn, hoe zij zich voelen en wat zij denken. Zo kan jij nóg beter inspelen op hun behoeftes en heb jij sneller de ideale match voor je bedrijf gevonden.

Ontdekking

Dit is het moment waarop potentiële kandidaten voor het eerst jouw bedrijf spotten. Misschien via een wervingsadvertentie op social media, maar misschien hebben ze ook wel over je bedrijf gehoord van een vriend of familie. Als je werkgeversmerk op orde is, hoef je je absoluut geen zorgen te maken. Grijp deze kans door meer gebruik te maken van recruitment marketing en zet advertenties en campagnes in. Gebruik content die knalt, persoonlijk is en laat zien wat jouw bedrijf zo bijzonder maakt met unieke verhalen. Zorg dat je opvalt, indruk achterlaat en bereid je voor om ontdekt te worden door je potentiële kandidaten.

Overweging

Wanneer jouw potentiële kandidaat echt gaat overwegen om jouw openstaande rol te vervullen, wordt er eerst volop research gedaan. Ze willen niet alleen alles weten over jouw bedrijf, maar ook over de mensen die er werken. Daarom is het zó belangrijk om je huidige medewerkers terug te laten komen op je website en social media. Je persoonlijke ambassadeurs zijn onmisbaar als je wilt gaan voor een succesvolle candidate journey. Deel hun verhalen, ervaringen en meningen over jouw bedrijf in leuke contentformats en maak het makkelijk vindbaar.

Sollicitatie

Byngo! Je hebt je kandidaat overtuigd van jouw bedrijf. Nu is het jouw kans om te laten zien dat je bedrijf meer is dan alleen die mooie woorden en beelden op social media. Het is nu tijd om te laten zien dat je de beloftes uit de advertenties en campagnes nakomt. Tijdens het sollicitatiegesprek wil je niet alleen de juiste vragen stellen, maar ook de identiteit van je bedrijf laten voelen. Zorg ervoor dat kandidaten een realistisch beeld krijgen van wat ze kunnen verwachten. Zo weten ze zeker dat jouw bedrijf de perfecte match is.

Inwerkfase

Bij de inwerkfase is de nieuwe match natuurlijk al binnen, maar dit is en blijft een belangrijk moment voor jou als werkgever. Hier begint de kandidaat namelijk aan het nieuwe avontuur en leert hij of zij alle kneepjes van het vak. Als geweldige werkgever, zoals je jezelf hebt laten zien op social media, zorg je hierbij voor een vlekkeloze onboarding waar de nieuwe collega zich meteen thuis voelt. Geef ze een warm welkom en vriendelijke begeleiding. Tevreden nieuwe medewerkers zijn de beste ambassadeurs voor jouw bedrijf. Zij inspireren namelijk anderen om óók bij jou te willen werken.

Meer weten? Contact opnemen!

Ben je klaar om jouw recruitmentproces een boost te geven en de perfecte candidate journey te creëren? Bij Byngo staan we te popelen om je te helpen. Met recruitment marketing, employer branding én werving & selectie vinden en binden we topkandidaten voor jouw bedrijf. We praten er graag verder met je over. Bel Byngo op 050-2111992 en vraag naar Daphne Drent of Lizanne Bellinga.

Bel of e-mail ons

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.